parallax background

ABDOMINOPLASTIE


Abdominoplastia este procedura chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele şi grasime de pe abdomen, şi atunci cand este necesar, se strang muşchii abdomenului pentru a-i conferi acestuia un aspect plat şi ferm. Excesul de piele care uneori rezulta din sarcinile anterioare, sau din fluctaţiile extreme in greutate, şi depozitele localizate de grasime care sunt rezistente la dieta, sunt cateva din motivele pentru care o persoana recurge la aceasta procedura. Totuşi, abdominoplastia nu este o metoda de pierdere in greutate.

Clientii nostri

Imagini inainte si dupa procedura

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru abdominoplastie ?
Consultatia Dvs. va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit. Inainte de a va decide pentru o intervenţie chirurgicala, gandiţi-va cu atenţie la dorinţele şi aşteptarile Dvs. şi discutaţi-le cu doctorul.
2La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe doctor sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Medicul va va examina corpul si va lua in considerare anumiti factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. si conturul corpului Dvs. Doctorul va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, se vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.
3Cum se realizeaza interventia chirurgicala ?
Aceasta procedura este efectuata sub anestezie generala şi de obicei dureaza intre 3 şi 4 ore. Inainte de a instalarea anesteziei, doctorul va desena linia de incizie pe abdomenul Dvs. cu un marker. Incizia se va extinde cel puţin de la un şold la celalalt chiar deasupra zone pubiene. Exista mai multe variante ale acestei proceduri, atat in ce priveşte incizia, cat şi tehnicia chirurgicala in sine. In anumite cazuri este posibil sa se evite incizia din jurul ombilicului şi detaşarea lui. In cazul in care pielea in exces este minima, iar depozitul de grasime in exces este situat doar sub ombilic, este necesara doar o incizie orizontala scurta. Aceasta varianta se numeşte abdominoplastie parţiala sau mini-abdominoplastie.
4Ce se intampla in ziua operatiei ?
Intervenţia Dvs. de chirurgicala de abdominoplastie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Dupa operaţia va fi necesar sa ramaneţi o noapte sau doua in clinica. Operaţia dureaza in general 3-4 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala. Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie.
5Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
In perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veţi experimenta un anume grad de disconfort şi de durere. Primele 24 de ore dupa operaţie sunt perioada cea mai inconfortabila. Cat sunteţi in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veţi pleca acasa, vi se va da o reţeta pentru antibiotice şi medicamente pentru durere. Luaţi-va in calcul cel puţin 3 saptamani pentru a va recupera pe deplin. In primele 10 zile veţi merge aplecat de spate. In timp, pe masura ce pielea se intinde, va veţi putea indrepta incet in sus. Tuburile de dren vor fi scoase in pana la finalul primei saptamani de dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge. Dupa operaţie va trebui sa purtaţi un pansament compresiv sau un corset elestic timp de doua saptamani zi şi noapte, şi apoi numai in timpul nopţii pentru inca doua saptamani.
6Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, ea va ramane intotdeauna prezenta. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. De obicei nu va fi vizibila cand purtaţi costum de baie. Doctorul va discuta cu Dvs. in timpul primei consultaţii in legatura cu plasarea inciziei. Abdominoplastia nu este un tratament al obezitaţii şi nici o metoda de control a greutaţii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta şi sport. Doctorul va poate oferi informaţii despre nutriţie şi sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastraţi rezultatul acestei intervenţii.
7Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Clinica Dr. Radu Silvian Cojocaru nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
8Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

3-4 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea şi amorţeala temporara a zonei operate, echimoze, şi durere

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operaţiei

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

3-4 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea şi amorţeala temporara a zonei operate, echimoze, şi durere

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operaţiei

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice