parallax background

BLEFAROPLASTIE


Blefaroplastia este o interventie chirurgicala prin care se elimina excesul de piele, si daca este cazul, de grasime si de muschi, de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare, in scopul reintineririi aspectului ochilor. Aceasta procedura poate fi combinata cu alte proceduri estetice faciale pentru a potenta restabilirea unui aspect tineresc si odihnit al fetei dvs.

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru chirurgia pleoapelor ?
In timpul consultatiei vor fi trecute in revista aspectele ce va deranjeaza, si va fi stabilita maniera cea mai potrivita prin care pot fi ele rezolvate, asa incat sa obtineti rezultatul dorit. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura chirurgicala. Majoritatea candidatilor pentru aceasta interventie au peste 35 de ani, dar daca mosteniti aspectul de pleoape lasate sau umflate, atunci puteti decide sa aveti aceasta interventie si la o varsta mai tanara. Cateva probleme medicale pot face ca aceasta interventie sa fie mai riscanta. Acestea includ probleme cu glanda tiroida, cum ar fi hipotiroidismul sau boala Graves, ochiul uscat sau lipsa unei cantitati suficiente de lacrimi, hipertensiunea sau alte boli cardiovasculare si diabetul. De asemenea retina detasata sau glaucomul pot constitui factori de risc. Este posibil sa fie nevoie sa consultati medicul oftalmolog sau internist inaintea acestei interventii. Inainte de a va decide asupra acestei proceduri, ganditi-va bine la ce asteptari aveti si discutati-le cu specialistii nostri.
2La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe doctor sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist vi se va explica ce alternative exista. Medicul va va preciza exact ce tratament va recomanda pentru pleoapele superioare si/sau inferioare. In anumite cazuri poate fi necesara numai indepartarea excesului de piele. In alte cazuri, grasimea trebuie indepartata, iar in altele repozitionata pentru a umple o zona in care grasimea si-a scazut volumul odata cu varsta. Doctorul va evalua istoricul Dvs. medical si va va pune intrebari despre afectiunile ce pot pune probleme in timpul procedurii chirurgicale si dupa, cum ar fi tensiunea arteriala necontrolata, probleme de coagulare a sangelui, sau tendinta de a forma cicatrici excesive. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea. La sfarsitul consultatiei, se vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare.
3Cum se realizeaza interventia chirurgicala ?
Chirurgia pleoapelor superioare poate fi efectuata si sub anestezie locala si sedare usoara. Doctorii nostri prefera sa efectueze chirurgia pleoapelor inferioare sub anestezie local[. Aceasta interventie dureaza in general 1-2 ore in functie de amploarea procedurii si de complexitatea ei. Intr-o interventie tipica de blefaroplastie, inciziile sunt bine camuflate in pliul natural al pleoapei superioare sau imediat sub nivelul genelor pleoapei inferioare. Prin aceste incizii se va separa pielea de grasimea si muschiul de dedesubt, se va inlatura atunci cand este cazul grasimea in exces si va taia muschiul si pielea ce atarna atunci cand este indicat. In cazul pleopelor inferioare, se va efectua, de asemenea, tehnica de suspensie adecvata pentru a ameliora forma ochiului. Inciziile vor fi inchise cu fire de sutura foarte fine.
4Ce se intampla in ziua operatiei ?
Interventia Dvs. chirurgicala de blefaroplastie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Daca operatia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneti peste noapte in clinica. Operatia dureaza in general 1-2 ore, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.
5Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
Umflarea si invinetirea regiunii din jurul ochilor sunt normale dupa aceasta interventie chirurgicala. Acestea pot persista de la cateva zile, pana la cateva saptamani, in functie de tipul de procedura chirurgicala la care ati fost supus. Va fi necesar sa dormiti cu capul ridicat, pe mai multe perne pentru a ajuta la dezumflarea regiunii perioculare. S-ar putea sa aveti privirea incetosata pentru cateva zile dupa interventia chirurgicala ca urmare a operatiei in sine si a unguentului ocular pe care este necesar sa-l aplicati. Este posibil ca ochii Dvs. sa nu se inchida atat de strans ca inaintea operatiei. Acest lucru este normal si poate dura cateva saptamani pana cand pleoapele superioare si inferioare se vor putea inchide complet. Vi se va da o reteta pentru medicamente pentru durere si picaturi oculare ce va trebui sa le luati dupa operatie. Veti putea citi si sa va uitati la TV dupa 2-3 zile post-operator, dar nu veti putea purta lentile de contact decat dupa 2 saptamani dupa operatie, si atunci s-ar putea sa simtiti o mica jena pentru o perioada. Va veti putea intorce la locul de munca dupa 7-10 zile, in functie de ocupatia Dvs. si de amploarea operatiei. Vanataile vor disparea dupa 10-14 zile, la fel ca si umflarea zonei respective.
6 Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
Veti observa o diferenta vizibila a formei pleoapelor imediat dupa operatie. Cu toate acestea, imbunatatirea va deveni si mai evidenta in urmatoarele doua saptamani atunci cand pleoapele se vor dezumfla aproape complet. In anumite cazuri poate fi nevoie si de aproape doua luni pentru ca ele sa se dezumfle complet. De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. o cicatrice va rezulta. In cazul acestei interventii, cicatricile rezultate vor ramane usor roz, in functie de tonul pielii Dvs. pentru o perioada de sase luni. In final, ele se vor estompa, ajungand la o linie aproape invizibila.
7Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Chirurgul va va vedea a doua zi dupa operatie, si eventual in a 4-a zi. Apoi, va veti intoarce la 6 zile dupa operatie pentru indepartarea firelor de sutura. In timpul vizitelor postoperatorii, medicul va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniti la control, dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni si un an. Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Clini Dr. Radu Silvian Cojocaru nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
8Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

1-2 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea:

La 1 – 2 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 2 – 3 saptamani se pot relua activitatile mai intensea

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Aproximativ 10 ani

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

1-2 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea:

La 1 – 2 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 2 – 3 saptamani se pot relua activitatile mai intensea

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Aproximativ 10 ani