parallax background

LIFTING DE SPRANCENE


De ceva ani, metodele chirurgicale au fost foarte rar folosite pentru a corecta ridurile de pe frunte sau dintre sprancene. Cu toate acestea lasarea in jos a porţiunii exterioare a sprancenelor nu poate fi corectata in mod adecvat. Soluţia chirugicala pentru coborarea treimii laterale a sprancenelor este Liftingul de Sprancene. Acesta poate fi realizat in acelaşi timp cu cu un Facelift sau cu Lipofilling facial (injectarea de grasime proprie in riduri). Sprancenele cazute sunt adeseori insoţite de exces de piele pe pleoapele superioare, ce poate fi tratat printr-o corecţie a pleoapelor superioare (Blefaroplastie).Dar, in unele cazuri, un Lifting al sprancenelor este tot ce este necesar

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru Liftingul de Sprancene ?
In timpul consultaţiei Dvs., va vor fi evaluate nu numai trasaturile faciale, dar se va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical. In general, pacienţii care se gasesc intr-o stare buna de sanatate şi care au aşteptari realiste sunt candidaţii ideali pentru aceasta procedura. Scopul aceste proceduri este nu de a va schimba fizionomia, ci acela de a va restaura trasaturile tinereşti.
2La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul acestei consultaţii veţi primi informaţiile legate de aceasta procedura, despre limitele şi riscurile ei, şi veţi discuta despre ce va aşteptaţi de la aceasta intervenţie şi despre ce va preocupa. Acestea ii vor ajuta pe doctorii sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. In timpul consultaţiei Dvs., se vor evalua nu numai trasaturile faciale, dar se va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical Medicii va vor pune intrebari despre subiecte medicale, şi va verifica daca aveţi afecţiuni ce pot pune probleme in timpul operaţiei şi dupa, cum ar fi tensiunea arteriala, riscul de formare a cheagurilor de sange, sau daca aveţi o tendinţa de a dezvolta cicatrici excesive. Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatit sa discutaţi despre eventualele antecedente Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuate, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete. Deoarece punem intotdeauna pe primul loc siguranţa Dvs., daca va decideţi sa urmaţi procedurile recomandate, este posibil sa vi se ceara o confirmare de la medicul Dvs. generalist ca sunteţi apt medical pentru o intervenţie chirurgicala. La sfarşitul consultaţiei, medicii clinicii Dr. Radu Silvian Cojocaru vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare.
3Cum se realizeaza interventia chirurgicala ?
O incizie de aproximativ 4 centimetri lungime se realizeaza in porţiunea cu par a pielii scalpului in dreptul parţii exterioare a sprancenei. Prin aceasta incizie pielea este decolata pana la nivelul sprancenei, ce este apoi elevata cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutura resorbabile. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, deoarece se va netezi şi va disparea in aproximativ 6 saptamani in momentul in care firele ce tracţioneaza spranceana s-au resorbit. Acest pliu este de obicei camuflat de par. Pana atunci sprancenele au avut timp sa se fixeze in poziţia superioara, astfel incat rezultatul este permanent. Incizia este inchisa cu un fir de sutura extern, ce va fi scos dupa o saptamana. Aceiaşi procedura este apoi realizata la cealalta spranceana. Intreaga intervenţie dureaza intre 30 şi 45 de minute. La sfarşitul operaţiei se aplica un pansament uşor, şi o masca rece se aplica peste pansament pentru a reduce umflatura zonei operate.
4Ce se intampla in ziua operatiei ??
Intervenţia Dvs. de chirurgicala de Lifting de Sprancene va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Daca operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 30-45 de minute, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. In cazul in care anestezia a fost generala este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. macar in prima zi dupa operaţie. Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte şi dupa intervenţia chirurgicala.
5 Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
Este important sa realizaţi ca timpul necesar recuperarii dupa o intervenţie chirurgicala variaza foarte mult de la o persoana la alta, iar durerea este foarte subiectiva şi difera de la pacient la pacient. Acestea fiind spuse, probabil va fi nevoie sa luaţi medicaţie analgezica (pentru durere) in prima parte a perioadei de recuperare. Majoritatea pacienţilor intrerup medicaţia analgezica pana la sfarşitul primei saptamani. Este indicat sa va mişcaţi şi sa va daţi jos din pat chiar din ziua operaţiei, dar nu va planificaţi prea multe activitaţi pentru prima saptamana dupa operaţie. Primele 2-3 zile dupa operaţie este indicat sa va odihniţi sau sa dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne: statul cu tot corpul intins la orizontala (sau aplecatul in faţa al corpului) nu este indicat deoarece poate duce la amplificarea umflarii feţei. Puteţi reduce umflarea feţei şi vanataile prin aplicarea unei pungi reci (umpluta cu cuburi de gheaţa şi apa) şi invelita in intr-un prosop subţire. Evitaţi caldura extrema şi fluctuaţiile de temperatura: nu folosiţi sauna, şi nu faceţi o plimbare vioaie in frig urmata de intrarea la caldura in casa. Nu ar trebui sa resimţiţi o umflare intensa a pielii de pe frunte, combinata cu o senzaţie de apasare şi cu creşterea durerii. Aceste simptome indica o sangerare post-chirurgicala. Daca se intampla acest lucru, va trebui efectuata o mica intervenţie pentru eliminarea sangelui acumulat. Dar acest lucru se intampla doar in mai puţin de 1% din cazuri. Daca observaţi aceste simptome trebuie sa contactaţi imediat clinica noastra. Nu sunt indicate insa timp de 3 saptamani exerciţiile sau activitaţile care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut, cum de asemenea nu sunt indicate in primele zile dupa operaţie intalnirile mondene obositoare. Reluarea majoritaţii activitaţilor normale, incluzand şi exerciţiile fizice, poate avea loc dupa 3 saptamani.
6Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
Zona tratata poate avea un aspect tumefiat, cu vanatai ce se extind pana la nivelul pleoapei superioare şi a pielii din marginea laterala a ochiului. Aceasta este complet normal. Pleopele pot fi, de asemenea, uşor umflate a doua zi dupa operaţie. Vanataile dispar de obicei dupa o saptamana. Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 saptamani. Pliurile cutanate menţionate mai sus dispar dupa aproximativ 6 saptamani. Liftingul de Sprancene va produce o cicatrice in fiecare parte a capului ce se va atenua cu timpul, şi care va fi camuflata de par. In cele mai multe cazuri, rezultatele Liftingului de Sprancene sunt permanente, cu excepţia unor eventuale modificari asociate cu procesul normal de imbatranire.
7Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Prima vizita va avea loc a doua zi dupa operaţie, iar a doua la 3-4 zile. La 6-7 zile va veţi intoarce din nou pentru a va fi extrase firele de sutura. In timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an. Cu ocazia acestor vizite, alte fotografii va vor fi facute, pentru a observa rezultatul acestei proceduri. Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu The Botx Shop nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
8Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

30-45 minute

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu este necesara in cazul deoarece nu se realizeaza anestezie generala

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze (vanatai), şi durere moderata, crearea temporara a unui pliu cutanat

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea foarte rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operaţiei

Recuperarea:

La 7 zile reintoarcerea la locul de munca

La 2-3 saptamani se dezumfla complet zona operata

La 2-3 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 6 saptamani dispare pliul cutanat

Durata rezultatelor:

Permanenta

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

30-45 minute

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu este necesara in cazul deoarece nu se realizeaza anestezie generala

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze (vanatai), şi durere moderata, crearea temporara a unui pliu cutanat

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea foarte rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operaţiei

Recuperarea:

La 7 zile reintoarcerea la locul de munca

La 2-3 saptamani se dezumfla complet zona operata

La 2-3 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 6 saptamani dispare pliul cutanat

Durata rezultatelor:

Permanenta