parallax background

LIFTINGUL BRATELOR


Liftingul braţelor, cunoscut şi sub denumirea de brahioplastie, este procedura chirurgicala care remodeleaza braţul prin reducerea excesului de grasime şi de piele. O intreaga varietate de tehnici excizionale impreuna cu lipoaspiraţia pot fi folosite pentru a efectua o brahioplastie.

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru brahioplastie ?
Liftingul braţelor poate fi efectuat din mai multe motive. Pacienţii care doresc doar un pic de conturare a formei braţului pot avea nevoie doar de liposucţie, in timp ce pacienţii care au pierdut in greutate şi au exces de piele sau pacienţii mai in varsta a caror piele este moale şi lasata pot beneficia de aceasta procedura. Consultatia Dvs. va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit. Inainte de a va decide pentru o intervenţie chirurgicala, gandiţi-va cu atenţie la dorinţele şi aşteptarile Dvs. şi discutaţi-le cu doctorul.
2Brahioplastia dupa pierderea masiva de greutate
Dupa pierderea masiva de greutate, pielea poate sa atarne lasand pacientul cu senzaţia ca braţele sunt inca grele. Brahioplastia poate fi efectuata pentru a indeparta ceea ce pacienţii numesc uneori „aripi de liliac” prin indepartarea excesului de grasime şi de piele de la nivelul braţului. Este important sa reţineţi ca incizia uneori se poate intinde de la subţioara sau piept, pana la cot şi uneori chiar sub cot. Daca pacientul mai are şi grasime pe langa excesul de piele, atunci doctorul poate alege sa efectueze o liposucţie in acelaşi timp cu procedura, sau procedura va fi efectuata la cateva luni dupa liposucţie.
3La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe doctor sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Medicul va va examina corpul si va lua in considerare anumiti factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. si conturul corpului Dvs. Doctorul va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, se vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.
4Cum se realizeaza interventia chirurgicala ?
Aceasta procedura este efectuata sub anestezie generala şi de obicei dureaza intre 2 şi 3 ore. Inainte de a instalarea anesteziei, doctorul va desena linia de incizie pe braţul Dvs. cu un marker. Pentru pacienţii care doar grasime in exces in cantitate moderata, fara piele in exces, lipoaspiraţia este suficienta, iar inciziile vor fi punctiforme. In cazul pacienţilor ce au doar un exces minim de piele localizat langa subţioara (axila), procedura necesita doar o incizie limitata şi camuflata in subţioara. Daca pacienţii se prezinta cu multa piele in exces, aşa cum este cazul pacienţilor ce au scazut masiv in greutate, ţesuturile trebuiesc indepartate printr-o incizie ce se intinde de la cot, pe toata latura interno-posterioara a braţului, pana la subţioara, şi uneori chiar pana pe peretele lateral al pieptului In cazul in care exista grasime in exces, la inceputul procedurii se realizeaza lipoaspiraţia grasimii de la nivelul braţului. Apoi se realizeaza incizia şi se indeparteaza in bloc o tranşa de grasime şi piele. Apoi pielea este suturata la loc cu o combinaţie de fire absorbabile şi non-absorbabile, folosind tehnicile obişnuite ale chirurgiei estetice pentru a rezulta o cicatrice cat mai estetica şi greu de remarcat. Un tub de dren este plasat sub piele, in fiecare braţ, la subţioara, pentru a drena fluidul ce este produs in mod normal de catre organism in timpul perioadei de vindecare. Aceste tuburi de dren vor sta intre 2 şi 3 zile dupa operaţie.
5Ce se intampla in ziua operatiei ?
Intervenţia Dvs. de chirurgicala de brahioplastie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala. Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie.
6Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
In perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veţi experimenta un anume grad de disconfort şi de durere. Primele 24 de ore dupa operaţie sunt perioada cea mai inconfortabila. Cat sunteţi in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veţi pleca acasa, vi se va da o reţeta pentru antibiotice şi medicamente pentru durere. Este indicat ca primele zile dupa operaţie sa incercaţi sa staţi cu braţele sprijinite pe cateva perne, aşa incat sa fie deasupra nivelului inimii. O sa va reluaţi funcţionalitatea manilor incet şi progresiv, pe parcursul a 2-3 saptamani, pe masura ce acestea se dezumfla şi mişcarile lor nu va mai provoaca durere. Luaţi-va in calcul cel puţin 3 saptamani pentru a va recupera pe deplin. Tuburile de dren vor fi scoase la 2-3 zile dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge. Dupa operaţie va trebui sa purtaţi un pansament compresiv sau o maneca elastica timp de trei saptamani zi şi noapte, şi apoi numai in timpul nopţii pentru inca doua saptamani.
7Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Dintre toate zonele pe care le trateaza doctorul, el considera ca aceste cicatrici sunt cele mai proeminente, nu numai din cauza locaţiei, cat şi a modului in care se vindeca. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. Doctorul va discuta cu Dvs. in timpul primei consultaţii in legatura cu plasarea inciziei. Liftingul braţelor nu este un tratament al obezitaţii şi nici o metoda de control a greutaţii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta şi sport. Doctorul va poate oferi informaţii despre nutriţie şi sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastraţi rezultatul acestei intervenţii.
8Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Doctorul va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. In principiu, va veţi intoarce la 2-3 zile dupa operaţie pentru indepartarea tuburilor de dren, şi la 10-14 zile pentru scoaterea firelor de sutura. In timpul vizitelor postoperatorii, doctorul va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceaste vizite, este indicat sa reveniţi la control, dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an. Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Clinica Dr. Radu Silvian Cojocaru nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
9Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

2-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea si tulburari de sensibilitate temporare ale zonei operate, echimoze, si durere

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operatiei, cicatrici foarte vizibile

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

2-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala sau locala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea si tulburari de sensibilitate temporare ale zonei operate, echimoze, si durere

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operatiei, cicatrici foarte vizibile

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice