parallax background

LIPOLIZA


Lipoliza prin injecţii realizeaza reducerea depozitelor de grasime prin distrugerea adipocitelor injectand subcutanat o soluţie ce conţine ingrediente active. Acest tratament este delicat, practic fara durere, cu riscuri reduse şi nu dureaza mult. Nu sunt necesare pregatiri complicate inainte sau dupa procedura, nici capacitatea de a merge la lucru sau in societate nu este afectata, cu excepţia, poate, a tratamentului facial. Pentru o perioada lunga de timp, lipoaspiraţia a fost singura modalitate de a indeparta grasimea ce nu raspunde la dieta sau sport. Dar cu ajutorul lipolizei injectabile, acum a devenit posibil sa se elimine chiar şi cele mai mici depozite de grasime printr-o intervenţie minima ce prezinta stres redus pentru organism. Diferenţa principala este ca lipoliza injectabila este o forma de tratament minim invaziv, in timp ce liposucţia implica o procedura chirurgicala. Prin lipoaspiraţie, grasimea dispare aproape imediat. Lipoliza injectabila permite o schimbare mai lenta a conturului corpului, permiţand pacienţilor sa se obişnuieasca treptat cu schimbarea aspectului lor pe o perioada de mai multe luni. Pe baza experienţei de lunga durata a membrilor asociaţiei NETWORK Lipolysis, nici un factor de risc pentru sanatate nu a fost gasit. Substanţele active propriu-zise şi metabolismul lor au fost foarte bine studiate şi documentate in legatura cu tratamentul prin injecţii intravenoase al emboliei cu grasime. De asemenea, lipoliza injectabila este o metoda ideala de tratament dupa liposucţie, pentru a elimina orice grasime ramasa, precum şi pentru a netezi eventualele umflaturi sau depresiuni restatante, şi pentru a intinde pielea inconjuratoare. Rezultate bune se pot obţine şi in tratarea celulitei, daca se aplica tehnica corecta de injectare, deoarece pe masura ce celulele de grasime se dizolva, pielea are timp sa se contracte elastic, suprafaţa devenind neteda şi omogena. In general, lipoliza este ideal indicata pentru tratamentul zonelor mici, bine definite de grasime (zonele adecvate pentru tratament). In acelaşi timp, lipoliza injectabila nu este o metoda de scadere generala in greutate, sau pentru tratarea obezitaţii.

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru lipoliza ?
Regiunile adecvate pentru tratamentul cu lipoliza injectabila sunt: Regiunea faciala:
 • Barbia dubla;
 • Obrajii.
Corpul:
 • Coapsele (faţa interna sau externa);
 • Porţiunea inferioara a feselor;
 • Flancurile (la barbaţi);
 • Soldurile (la femei);
 • Abdomenul;
 • Depozite de grasime de pe umeri/braţe;
 • Genunchii;
 • Spatele.
Tratamentul celulitei:
 • Coapsele
Nu este indicat a se efectua lipoliza prin injecţii la copii şi adolescenţi, la femeile gravide sau care alapteaza, şi la persoanele care a
2La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe medic sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina corpul şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. şi conturul corpului Dvs. La sfarşitul consultaţiei,doctorul va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul şi datele de programare ale procedurii. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.
3Cum se realizeaza aceasta procedura ?
Pielea este dezinfectata şi amorţita cu o crema anestezica daca este cazul. De obicei nu este nevoie de anestezia zonei ce urmeaza a fi tratata. Se realizeaza injectarea substanţelor in stratul de grasime de sub piele, la adancimea şi distanţa intre punctele de injecţii recomandate. De asemenea trebuie respectata o doza maxima de fofatidilcolina injectata ce nu poate fi depaşita intr-o singura şedinţa. In general procedura in sine dureaza intre 20 şi 30 de minute, in funcţie de suprafaţa zonei tratate. Sunt necesare 3-5 sesiuni, distanţate de minim 8 saptamani intre ele, dupa care se aşteapta cel puţin 3 luni pentru a se vedea rezultatul final. Peste 80% dintre pacienţi sunt mulţumiţi cu rezultatele vizibile dupa 3 tratamente.
4Ce presupune recuperarea dupa lipoliza prin injecţii ?
Deoarece sunt puţine fibre nervoase in ţesutul subcutanat, injecţiile nu sunt dureroase. Pacienţii simt numai uşoarele inţepaturile iniţiale şi aproximativ numai 4% dintre pacienţi au nevoie de o tableta de medicament pentru durere in prima noapte dupa tratament. Imediat dupa tratament, apare o uşoara umflare a zonei tratate şi sensibilitate la atingere, precum şi inroşirea şi/sau mancarimea acestei zone, simptome ce pot continua pana la 2-4 zile. Masajul, sauna sau sportul trebuie evitate timp de 3 zile dupa tratament. In cazuri rare, pot aparea mici zone indurate (hematoame profunde, vanatai) dar acestea dispar de la sine in 2-6 saptamani. Per ansamblu acest tratament poate fi considerat ca avand puţine efecte secundare. Prin urmare, nu prezinta riscuri in cazul in care starea de sanatate a pacientului şi orice limitari ce decurg din aceasta au fost clarificate in prealabil şi, daca sunteţi tratat de un medic care a beneficiat de pregatirea NETWORK Lipolysis pentru lipoliza prin injecţii.
5Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii?
Conform informaţiilor cunoscute de catre lumea ştiinţifica medicala la momentul actual, celulele adipoase odata dizolvate, nu se mai refac. Aceasta inseamna ca depozitele de grasime tratate sunt reduse permanent. Cu condiţia ca greutatea Dvs. sa ramana neschimbata, rezultatele lipolizei sunt permanente. Daca insa va ingraşaţi, atunci celulele adipoase ramase in jur se pot hipertrofia şi parţial reface stratul adipos.
6Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

20-30 de minute (in funcţie de suprafaţa zonei tratate)

Anestezia:

Anestezie locala

Spitalizarea:

In general nu este necesara

Efecte secundare:

Umflarea, sensibilitatea la atingere, inroşirea şi/sau mancarimea temporara a zonei tratate (2-4 zile), dureri moderate

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare (hematoame), infecţie, asimetria zonelor tratate, efectul incomplet al procedurii

Recuperarea:

Reintoarcerea la locul de munca se poate face imediat

2-3 zile nu sunt permise masajul, sauna şi exerciţiile fizice

La 2-6 saptamani se dezumfla complet zona tratata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se menţin dieta şi un program constant de exerciţii fizice

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

20-30 de minute (in funcţie de suprafaţa zonei tratate)

Anestezia:

Anestezie locala

Spitalizarea:

In general nu este necesara

Efecte secundare:

Umflarea, sensibilitatea la atingere, inroşirea şi/sau mancarimea temporara a zonei tratate (2-4 zile), dureri moderate

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare (hematoame), infecţie, asimetria zonelor tratate, efectul incomplet al procedurii

Recuperarea:

Reintoarcerea la locul de munca se poate face imediat

2-3 zile nu sunt permise masajul, sauna şi exerciţiile fizice

La 2-6 saptamani se dezumfla complet zona tratata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se menţin dieta şi un program constant de exerciţii fizice