parallax background

MARIREA BUZELOR


Marirea buzelor creaza buze mai pline, mai senzuale şi reduce ridurile fine din jurul buzelor. Buzele pot fi injectate cu acid hialuronic sau cu grasimea proprie recoltata din alta zona a corpului dvs. De aceasta procedura minim invaziva pot beneficia persoanele ce nu sunt mulţumite cu forma sau marimea buzelor lor, sau persoanele ce doresc sa combata semnele imbatranirii manifestate la buze. Procedurile de marire a buzelor sunt concepute pentru a face buzele mai atractive prin definirea si marirea acestora. Varsta, ereditatea, si factori ce tin de stilul de viata, cum ar fi fumatul, pot contribui la subtierea buzelor si la ridarea lor. Augmentarea buzelor poate netezi liniile fine ce pornesc din buze catre pielea din jur, si poate rotunji si accentua buzele. In acest moment exista o varietate larga de metode de marire a buzelor, incepand de la cele temporare cu acid hialuronic, pana la cele permanente cu implanturi de silicon, sau transplantul de grasime proprie (lipofilling).

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt o buna candidata pentru marirea buzelor?
Marirea buzelor poate fi realizata pentru a accentua buzele unei femei, pentru a reintineri buzele ce au inceput sa imbatraneasca, si de asemenea pentru a corecta asimetriile rezultate dupa interventiile reconstructive. Consultatia Dvs. va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit.
2 La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie?
In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe medic sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.
3Despre acidul hialuronic
Cea mai frecventa metoda folosita pentru agumentarea temporara a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic exista in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiului dintre celulele tesuturilor organismului (spatiul extracelular). Aceasta este o polizaharida ce are aceasi structura chimica identica, fie ca se gaseste intr-o simpla bacterie, fie ca se gaseste la oameni. Deoarece acidul hialuronic folosit in scopuri medicale nu este recoltat de la animale, nu exista nici un risc de transmitere de boli de la animale, sau de a provoca reactii alergice. In cele multe cazuri de augmentare a buzelor cu acid hialuronic, este suficienta crema anestezica aplicata pe buze timp de 30 de minute inainte de procedura. Persoanele mai sensibile pot beneficia de injectarea de anestezic local la baza buzelor daca este nevoie. Anestezicul isi pastreaza efectul timp de aproximativ 2 ore. Procedura in sine de injectare de acid hialuronic dureaza in jur de 15 minute, si consta in injectarea gelului limpede (acidul hialuronic) cu un ac foarte fin, in cantitati mici in interiorul buzei superioare si/sau inferioare. Injectarea poate fi realizata si in marginea buzei, producand o accentuare a conturului buzei, prin injectarea de-a lungul liniei vermilionului (marginea buzei). Liniile ce pornesc dinspre buza superioara spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi si ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Pentru a ajunge la un rezultat armonios, o combinatie a acestor etape este adesea folosita. Acidul hialuronic da un volum natural buzelor si netezeste ridurile.
4Lipofilling
Daca doriti marirea permanenta a buzelor, atunci injectarea cu grasime proprie poate fi realizata. Aceata procedura dureaza aproximativ 45 de minute si se realizeaza sub anestezie locala. O mica cantitate de tesut adipos este extrasa dintr-o zona in care se gaseste in cantitate indestulatoare (abdomen, flancuri, portiunea interna a coapselor), este apoi procesata si injectata cu o canula foarte fina in buze in aceleasi etape ca si acidul hialuronic. In cazul injectarii cu grasime,doctorul de obicei supra-corecteaza cu aproximativ 10-15%, ceea ce inseamna ca injecteaza mai multa grasime decat este necesar, deoarece 10-50% din celulele transplantate de grasime la nivelul buzelor se vor resorbi in primele 3 luni. Dupa transplantul de grasime, buzele vor fi oarecum umflate in jur de 5-7 zile. Dupa pierderea a aproximativ o treime din volumul grasimii injectate in primele 3 luni, rezultatul este de durata. In anumite cazuri poate fi necesara repetarea tratamentului.
5Implanturi siliconice
Insertia unor implanturi siliconice filiforme de diferite dimensiuni si grosimi poate fi utilizata ca o metoda de augmentare permanenta a a buzelor. Aceste implanturi pot fi plasate intr-o singura buza, sau in ambele pentru un rezultat mai armonios. Anestezia necesara este cea locala. Se realizeaza o incizie foarte mica in ambele colturi ale buzei prin care se introduce implantul, apoi inciziile sunt suturate cu fire resorbabile. Buzele vor fi tumefiate timp de cateva zile dupa plasarea implanturilor. Daca decideti ulterior ca doriti sa va fie scoase aceste implanturi, acest lucru se poate face foarte usor printr-o interventie mai redusa decat cea de inserare.
6Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii?
Daca buzele au fost augmentate cu substante temporare, cum ar fi acidul hialuronic, atunci rezultatele dureaza in jur de 3-9 luni. Daca v-a fost injectata grasime, atunci dupa rezorbtia initiala in primele 3 luni a 30-50 % din grasimea injectata, rezultatul este permanent. In cazul implanturilor siliconice, acestea sunt permanente pana in momentul in care decideti sa le indepartati.
7Ce presupune recuperarea dupa operatie?
Este indicat ca primele 2 ore dupa procedura sa aplicati peste zona tratata o punga rece cu gheata si apa pentru a diminua umflarea buzelor. Veti avea un disconfort minor pentru primele 24-36 de ore dupa procedura. Foarte rar poate fi nevoie de o pastila de acetaminofen (Nurofen) pentru a diminua disconfortul. Buzele se vor dezumfla in urmatoarele 2-3 zile. Dupa maxim 5 zile toate semnele vizibile (vanataile) rezultate in urma procedurii vor fi disparut.
8Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

30-60 minute

Anestezia:

Locala

Spitalizarea:

In general nu este necesara

Efecte secundare:

Sangerare minima, eventuale vanatai (echimoze), disconfort temporar

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare moderata, infecţie, efectul incomplet al tratamentului

Recuperarea:

La 1-3 zile se poate face reintoarcerea la locul de munca

In cazul injecţiilor cu acid hialuronic este nevoie de 5-7 zile pentru ca buzele sa se dezumfle complet

Durata rezultatelor:

3-9 luni sau permanent, in funcţie de substanţa injectata

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

30-60 minute

Anestezia:

Locala

Spitalizarea:

In general nu este necesara

Efecte secundare:

Sangerare minima, eventuale vanatai (echimoze), disconfort temporar

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare moderata, infecţie, efectul incomplet al tratamentului

Recuperarea:

La 1-3 zile se poate face reintoarcerea la locul de munca

In cazul injecţiilor cu acid hialuronic este nevoie de 5-7 zile pentru ca buzele sa se dezumfle complet

Durata rezultatelor:

3-9 luni sau permanent, in funcţie de substanţa injectata