parallax background

MASTOPEXIE


Ridicarea sanilor, denumita medical mastopexie sau mamoplastie de ascensionare, este procedura chirurgicala efectuata pentru a ridica şi remodela sanii. Prin procedura de mastopexie se poate, de asemenea, sa se reduca dimensiunea areolei (pielea mai inchisa la culoare din jurul mamelonului), iar sanii cazuţi vor capata o forma mai naturala prin ajustarea şi repoziţionarea ţesutului mamar intr-o poziţie adecvata pe piept. In cazul in care sanii Dvs. sunt mici sau au scazut in volum, implanturile mamare pot fi adeseori introduse in combinaţie cu procedura de ascensionare mamara pentru a creşte marimea şi fermitatea sanilor.

Clientii nostri

Imagini inainte si dupa procedura

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt o buna candidata pentru mastopexie ?
Consultaţia Dvs. va stabili daca sunteţi o candidata potrivita. Daca sunteţi intr-o stare buna de sanatate fizica şi mentala, aveţi aşteptari realiste, nu aveţi nici o afecţiune a sanilor, atunci sunteţi o candidata potrivita pentru aceasta intervenţie. Va fi necesar sa efectuaţi o mamografie inainte de intervenţia chirurgicala. Cele mai bune rezultate sunt obţinute de obicei la femeile cu sani mici şi cazuţi. Sanii de orice marime pot fi ridicaţi, dar rezultatele dureaza mai puţin in cazul sanilor mari. In aceste cazuri, doctorul va poate recomanda in schimb o reducere mamara, prin care se indeparteaza ţesut adipos şi mamar. Daca va planificaţi sa ramaneţi gravida, atunci este mai indicat sa amanaţi intervenţia de ridicare a sanilor dupa perioada de alaptare. Sarcina probabil ca va va intinde pielea de pe sani şi va contracara efectele mamoplastiei de ascensionare. De asemenea, trebuie sa ii spuneţi doctorului, daca aveţi de gand sa slabiţi de o maniera semnificativa, mai ales daca aţi observat ca sanii Dvs. se lasa sau devin mai mici odata cu pierderea in greutate.acesta va va recomanda sa va stabilizaţi greutatea inainte de a avea aceasta intervenţie chirurgicala.
2 La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul acestei consultaţii veţi fi intrebata in legatura cu forma dorita a sanilor, şi este bine sa discutaţi cu doctorul despre orice credeţi ca este important in legatura cu aspectul sanilor dorit de Dvs. Aceasta il va ajuta pe medic sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. El va va examina sanii şi va lua in considerare toţi factorii, cum ar fi marimea şi forma sanilor, calitatea pielii şi poziţia areolelor şi a mameloanelor. Vor fi efectuate masuratori ale sanilor, necesare pentru planificarea intervenţiei. Doctorul va va explica ce tehnica chirurgicala este cea mai potrivita pentru Dvs. in funcţie de starea sanilor şi de tonusul pielii, şi daca inserarea simultana a unui implant mamar este indicata. La sfarşitul consultaţiei, se vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare. Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatita sa discutaţi despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuare, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut-inclusiv biopsiile mamare, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Veţi fi intrebata daca aveţi un istoric familial de cancer de san şi despre rezultatul tuturor mamografiilor efectuate in trecut. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete.
3Cum se realizeaza interventia chirurgicala ?
Tehnicile chirurgicale pentru ascensionarea mamara variaza, dar procedura cea mai folosita implica o incizie in forma de ancora care inconjura areola, se extinde vertical in jos, sub areola, şi este insoţita sau nu de o de o incizie orizontala situata in şanţul inframamar, in funcţie de marimea sanilor. Pielea din jurul areolei este indepartata, iar mamelonul şi areola sunt mutate intr-o poziţie superioara pe piept. Suturile sunt de regula localizate in jurul areolei, pe o linie verticala ce coboara de sub areole, şi daca este cazul, şi in şanţul inframamar. Daca aveţi sanii mici şi nu foarte lasaţi, puteţi fi candidata pentru o tehnica chirurgicala modificata, care implica o incizie mai puţin extinsa. Mastopexia „concentrica” este una din tehnicile modificate in care o incizie circular-eliptica este realizata in jurul areolei şi o zona de forma circulara a pielii este indepartata. Daca implanturile mamare siliconice trebuie sa fi introduse in acelaşi timp cu procedura de mastopexie, acestea vor fi plasate intr-un „buzunar” direct sub glanda mamara, sau mai profund, sub muşchiul pectoral, pentru un aspect mai natural al sanilor in cazul in care nu aveţi suficient ţesut mamar pentru a acoperi conturul implanturilor.
4Ce se intampla in ziua operatiei ?
Intervenţia Dvs. de chirurgicala de ascensionare mamara va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Deoarece operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dusa intr-o zona de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizata indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Sanii Dvs. vor fi pansaţi şi acoperiţi de o bustiera.
5Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
Dupa operaţie o sa va simţiţi obosita şi disconfortul va fi moderat spre sever in primele 2-3 zile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa staţi in pat. In funcţie de amploarea intervenţiei, o sa va simţiţi sanii tumefiaţi, umflaţi şi incomozi timp de o zi sau doua dupa operaţie, dar durerea nu trebuie sa fie severa. Disconfortul şi durerea pot fi controlate de medicamentele analgezice administrate şi prescrise de doctor. De asemenea va vor fi prescrise şi antibiotice. La 2-3 zile dupa operaţie puteţi da jos bustiera, şi veţi putea face duş dupa indepartarea tuburilor de dren. Nu trebuie sa daţi jos Steri-strip-urile pentru stimuleaza formarea unor cicatrici cat mai discrete. Dr. Zegrea va va vedea la 2 zile dupa operaţie, moment in care eventual va vor fi scoase şi tuburile de dren. Firele de sutura vor fi extrase la 7-10 zile dupa operaţie. Timp de 6 saptamani dupa operaţie va trebui sa va limitaţi activitaţile fizice. Ridicatul oricaror greutaţi mai mari de 5 kg nu este permis timp de 4-6 saptamani, sau orice activitate care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut. De asemenea, exerciţiile de streching sunt interzise timp de cel puţin 3 saptamani dupa operaţie
6Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, ea va ramane intotdeauna prezenta. Cicatricea rezultata ca urmare a mamaplastiei de ascensionare va fi localizata in jurul areolei şi de aici coboara vertical pe axul median al sanului pana in şanţul inframamar, unde se poate continua cu o porţiune orizontala. In aproximativ 6-12 luni cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. Este normal ca la aproximativ 30% dintre paciente sa fie necesar a fi efectuate mici retuşuri la nivelul pielii, la aproximativ 6 luni dupa operaţie. Doctorul va va recomanda sa efectuaţi o mamograma de referinţa inainte de operaţie şi una la cateva luni dupa intervenţia chirurgicala. Aceste examinari vor ajuta la detectarea oricaror viitoare schimbari in ţesutul mamar. Dupa intervenţia de mamoplastie de ascensionare, veţi putea in continuare fara nici o problema sa va auto-examinaţi sanii.
7Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Prima vizita va avea loc la 2 zile dupa operaţie, moment in care vor fi scoase şi tuburile de dren daca este cazul, iar a doua la 7-10 zile, moment in care va vor fi extrase firele de sutura. In timpul vizitelor postoperatorii, doctorul va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an. Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Clinica Dr. Radus Silvian Cojocaru nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
8Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

2-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei necesita spitalizare 1-2 zile

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, modificari ale sensibilitaţii la nivelul areolei, rezultat incomplet al intervenţiei

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Aproximativ 10 ani

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

2-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei necesita spitalizare 1-2 zile

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infecţie, modificari ale sensibilitaţii la nivelul areolei, rezultat incomplet al intervenţiei

Recuperarea:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Aproximativ 10 ani